109a Centpeuada – La Morera de Montsant

Centpeus!, l'endemà de Sant Jordi, el diumenge 24 d'abril,  visitarem la Morera de Montsant! per fer el Cim de la Cogulla del Montsant i veure dos dels indrets més interessants de La Serra Major: El Clot del Cirer i el Teix de la Cova!

Piló dels Senyalets - La Cogulla

La Cogulla és una muntanya de 1.062 metres que es troba entre els municipis de Margalef i de la Morera de Montsant, a la comarca del Priorat.

Clot del Cirer

Aquest racó de Montsant és un dels indrets emblemàtics del Parc Natural. Es troba situat al cor de la serra i s’hi pot arribar des de la Morera de Montsant, bé pel Grau de Salfores, bé pel Grau de la Grallera direcció al Piló dels Senyalets, i des de tots dos punts fins al Pi del Cugat, on cal agafar un corriol que baixa fins al Clot.

Constitueix un oasi de verdor enmig de l’àrida Serra Major, doncs acostuma a haver-hi aigua tot l’any. Contràriament al que es pot pensar, al bell mig d’aquesta fondalada s’hi troba un noguer i no pas un cirerer. El cirerer que va donar nom al lloc va morir anys enrere i al seu lloc s'hi va plantar un noguer.

Antigament els pastors hi portaven els ramats a beure i encara s’hi conserven els abeuradors que van preparar per als seus ramats.

Teix de la Cova

Mesures:
Alçària total (h) = 14,0 m
Volt de canó (c) = 5,15 m
Capçada mitjana (C) = 15,8 m

Exemplar femení de teix, situat al parc natural del Montsant, en una raconada a tocar d'una balma.

L'indret és conegut amb el nom de "La Cova del Teix", nom que li ve de l’enorme teix mil·lenari que creix davant mateix de la cova; dins d’aquesta hi ha un bassi que recull l’aigua que cau del sostre, és bona i normalment n’hi ha. Se li suposa una edat aproximada de 1.200 anys.

El teix és un arbre molt verinós. Tot l'arbre és tòxic, excepte l'aril vermell que envolta la llavor.

Formalitzeu la vostra inscripció, teniu temps fins al divendres 22 d'abril!

Salut i muntanyes!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *