75a Caminada – Altafulla – Torredembarra pel camí de ronda · 08.02.20

Passejada pel camí de ronda que uneix les poblacions d’Altafulla i Torredembarra!

  • Tipus de ruta: Ruta lineal
  • Dificultat: Fàcil
  • Distància: 8,37 km
  • Durada: 3 hores i 40 minuts

Una excursió pel tram del camí de ronda que va d’Altafulla a Torredembarra. Ruta lineal de baixa dificultat, d’aproximadament 8’5 km, que té una durada de tres 3 hores i 40 minuts.

El recorregut comença a Altafulla, a la platja, on s’hi pot accedir a través d’un antic pont de pedra que porta al passeig marítim. S’ha d’anar en sentit nord, on hi ha uns impressionants penya-segats de roca vermella. Seguint aquesta ruta, s’arriba a una petita cala anomenada platja de Canyadell. El següent penya-segat que es troba s’anomena Roca Bramadora i és el que porta al far de Torredembarra, amb vista al port. Passat el far, s’arriba a l’inici del Passeig Marítim de Torredembarra.

Allà, farem una aturada per dinar i tornar a Altafulla pel mateix camí de ronda, per baixar l’arròs o les tapetes!

Els que no vulgueu dinar a Torredembarra, podeu tornar a peu pel mateix camí de ronda,  o be, agafar un dels trens que enllaça amb Altafulla des de l’estació de Renfe de Torredembarra.

Punts d’interès: Tot i que no es troba exactament al mateix Camí de Ronda, un dels punts de més interès, és la vil·la romana dels Munts, Patrimoni Mundial de la UNESCO, un dels conjunts més importants de la Hispània romana en la seva categoria. Es tracta d’un nucli residencial, amb rics elements decoratius, que ens mostra com era la residència d’un alt càrrec de l’administració de Tàrraco. Al final del trajecte hi trobarem un altre element curiós, que no és altre que la barca Guadalupe, una barca tradicional restaurada, situada a una rotonda de Torredembarra i que demostra l’essència del municipi.

Inscripció tancada!

Salut i força caminades!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *