Seleccionar página

175a Centpeuada · Pujada a l’ermita de Sant Joan de la Muntanya

Montblanc · 29 i 30 de juny

El cap de setmana del 29 i 30 de juny, proposem una activitat ben diferent i divertida! Pujada a l’Ermita de Sant Joan de la Muntanya, amb sopar de carmanyola i pernoctada dins les seves instal·lacions!

L’ermita de Sant Joan de la Muntanya és un dels llocs més pintorescs de la comarca i ofereix vistes, des del seu mirador, de la Conca de Barberà i la Serra Carbonària i, en dies de bona visibilitat, Montserrat i els Pirineus.

Ermita excavada a la roca, amb restes d’una construcció annexa i una casa al costat, situada en un indret privilegiat, al començament de la serra de Prades, des d’on es contempla tota la comarca de la Conca. Sembla que va ser fundada cap 1412 per Elionor, germana de Jaume II d’Urgell, que va fer vida eremítica en una cova propera entre 1414 i 1430. En tot cas, l’ermita està documentada des de mitjan segle XV. L’edifici va ser, però, molt modificat durant els segles XVII i XVIII. La vida eremítica s’hi mantingué fins l’any 1936 quan els milicians van saquejar-la i van destruir el retaule renaixentista d’alabastre que la presidia. Fins als anys noranta del segle passat va restar enrunada, fins que uns quants montblanquins van començar a restaurar-la mica a mica.

Dissabte 29 de juny · Sortida cap a la Centpeuada 
18.00h Trobada Vallmoll
18.15h Sortida cap a Montblanc. 
19.00h Inici Centpeuada.
21.00h Sopar (Carmanyola)

Es prega màxima puntualitat.

Cal que porteu Aigua, carmanyola amb el sopar, frontal, protecció solar, botes i roba adient.

Diumenge 30 de juny · Tornada cap a casa 

Distància

5,5 km.

Dificultat tècnica

Fàcil

Altituds

+ 683 m / – 385 m

Desnivell

 + 292 m / – 292 m

Durada

 2 hores aprox.

“Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona”