Seleccionar página

Aquest diumenge 2 de juny, Centpeuarem el Congost de Fraguerau, una maravella a Ulldemolins situat a la Vall del Silenci, dins el parc natural del Montsant que pertany a la comarca del Priorat.

Aquest bell paratge que forma el riu Montsant entre la Serra la Llena i la de Montsant és un dels llocs més emblemàtics del Parc Natural. El riu Montsant s’obre pas tímidament entre roques imponents de formes arrodonides, que han rebut noms populars com els Tres Jurats o la Roca Balladora.

El congost deu el seu nom a l’anacoreta Fra Guerau que habità en una balma propera al riu a l’Edat Mitjana, al costat de la qual s’hi alça l’ermita romànica de Sant Bartomeu. L’accés per les ermites de Sant Antoni i Santa Magdalena d’Ulldemolins és senzill. L’entrada al congost s’inicia a les Cadolles Fondes, unes basses esculpides a la roca que ha modelat l’acció de l’aigua i que s’albiren des d’un mirador. Un altre dels atractius que se’ns mostren és el pontet penjat que cal travessar sobre el riu per arribar a l’ermita abans esmentada.

S’hi accedeix des de l’ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbara d’Ulldemolins, pel GR-65.5 i per l’itinerari des d’Ulldemolins del Parc Natural.

HORARIS

INFORMACIÓ

07.00h Trobada Vallmoll
07.10h Sortida cap a Ulldemolins. 
08.10h Inici Centpeuada.

Es prega màxima puntualitat.

Cal que porteu Aigua, esmorzar, protecció solar, botes i roba adient.

Distància

9,5 km.

Dificultat tècnica

Fàcil

Altituds

+ 683 m / – 497 m

Desnivell

 + 331 m / – 327 m

Durada

 4 hores aprox.

“Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona”