Seleccionar página

135a Centpeuada · Marçà · 16.04.23

Marçà · Turó i Avencs de la Miloquera · Castell del Moro · Roca del Corb · Cova del Xollat · Toll de la Pallissa · Marçà

El diumenge 16 d’abril, ens desplaçarem a Marçà, municipi de la comarca del Priorat, situat al sud de la comarca. Queda just al sud del cap de comarca, Falset, i, a més està envoltat pels termes municipals de Pradell de la Teixeta, Colldejou, a l’est, Capçanes i els Guiamets al sud, i el Masroig a l’oest.

 

 

 

Sorprenent ruta sortint des del poble de Marçà (Priorat) en la que en poc més de 9km ens farà enfilar a dos grans miradors (La Miloquera i la Roca del Corb), veurem capritxoses formacions per l’erosió del tafoni, la espectacular balma monumental de la Cova del Xollat, els Avencs de la Miloquera, la bonica raconada del Toll de la Pallissa, les poques restes del Castell del Moro (mínim s.XII) i diverses construccions de pedra seca en forma de feixes, forns, barraques i fins i tot un aljub. 

Majoritàriament, la ruta transita per corriols, senders i camins fressats i senyalitzats. Tècnicament no hi ha grans dificultats a destacar, només alguna recolzada de mà puntual en el sector de la Roca del Corb.

CARACTERÍSTIQUES DE LA RUTA:

Distància 10,1 Km. Dificultat fàcil · Durada 4,30h Aprox. 
Desnivell 455 · Màxima 516 m · Mínima 230 m. · Circular.

Horaris:

  • 07.00h Trobada a Plaça Major de Vallmoll.
  • 07.15h Sortida cap a Marçà.
  • 08.00h Inici de la Centpeuada.

Socis federats, sortida sense cost.
Socis NO federats, 6,5€ (Llicència temporal).
No socis federats, 2€.
No socis NO federats, 8,5€.

ES PREGA MÀXIMA PUNTUALITAT
Cal que porteu esmorzar, aigua i calçat adequat.

Formalitzeu la vostra inscripció, teniu temps fins al divendres 14 d’abril a les 10.00h!