Seleccionar página

El dissabte 28 de maig, visitarem el Congost de Montrebei !

Entre Aragó i Catalunya, el congost de Montrebei talla de nord a sud la serra del Montsec, primera gran formació dels Prepirineus catalans. La reserva de la Fundació protegeix quasi 600 hectàrees a la riba catalana: el mateix congost i les ribes del riu (on hi viu la llúdriga), els penya-segats (llar de grans rapinyaires) i part del vessant obac del Montsec d’Ares (cobert de roures).

El Congost de Mont-rebei és el pas natural i sorprenent (en alguns punts de més de 500 metres de caiguda vertical i amplada de menys de 20 metres) que el riu Noguera Ribagorçana ha creat al llarg de milions d'anys foradant la muralla pètria del Montsec. Té com a germà el Congost de Terradets, originat aquest per la Noguera Pallaresa, però es diferencien en el fet que el de Mont-rebei no hi ha cap mena d'Infraestructura viaria construïda. 

És Refugi de Fauna Salvatge des del 2005, hi ha arbres monumentals i vegetació singular, hi ha coves interessants espeleològica, paleontològica i arqueològicament, hi ha una geologia molt interessant, hi ha unes parets per gaudi dels escaladors, hi ha vistes, hi ha restes monumentals, hi ha ...

En aquesta web de la Fundació Espai Natura hi podeu trobar prou informació.

Formalitzeu la vostra inscripció AQUÍ teniu temps fins al s dijous 26 de maig!

Salut i caminades!