105a Centpeuada – Ruta del Cister – 4a Etapa

Centpeus! El diumenge 27 de març, caminarem la quarta etapa de la Ruta del Cister, entre l’ Espluga de Francolí i Vallbona de les Monges!

L'etapa comença a l'Espluga de Francolí, població que ha esdevingut punt de visita obligada per a aquells que es volen endinsar en l'art, la història i el coneixement de la Catalunya Nova. És un terme que ha sabut aprofitar l'afluència al monestir per dotar-se d'una àmplia oferta cultural i de lleure, com la cova de la Font Major, el celler modernista, el Museu de la Vida Rural o les rutes templera i hospitalera, per exemple. 

Cal seguir les indicacions del sender en direcció nord per pistes en bon estat. El paisatge és majoritàriament agrícola, amb conreus principalment de vinya a la Conca de Barberà i cereals a l'Urgell, amb petites zones d'alzinar. El tram d'ascens a la serra del Tallat és el més exigent i sec; és recomanable no fer-lo en hores de sol.

A poc d'iniciar el descens per l'altre vessant, el camí voreja el santuari del Tallat pel darrera i, de seguida, arriba a Montblanquet, una petita població del municipi de Vallbona de les Monges de deu habitants.

L'etapa finalitza a Vallbona de les Monges amb el seu monestir de Santa Maria.

IMPORTANT: Porteu el CARNET 6T (el podeu descarregar a l'enllaç d'aquesta publicació) per tal que al tiquet de visita dels tres monestirs ens apliquin el descompte corresponent. 

El Carnet 6T és totalment gratuït i es pot descarregar i imprimir clicant AQUÍ 


Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és DiptaPNG.png

Monestir de Vallbona de les Monges

Aquesta ruta és lineal, deixarem els cotxes al punt d'inici (l’Espluga de Francolí), i farem la caminada fins al nostre destí (Vallbona de les Monges), coordinarem cotxes per tal de tornar a l'Espluga per recollir la resta de cotxes.

Inscripció tancada!

Salut i muntanyes! 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *