1r Cicle «Xerrades de Muntanya» 12.11.2021

El divendres 12 de novembre, jornada especial de cloenda del 1r Cicle "Xerrades de muntanya", amb dues xerrades per conèixer l'Os Pardo cantàbric i l'Os Bru del Pirineu, a càrrec de Guillermo  Palomero, president de la "Fundación Oso Pardo" i l'amic David Bové.

“Coexistència de l’Ós amb el món excursionista”

L'os Pardo és una de les espècies cabdals de la fauna ibèrica. Com a espècie clau situada a la cúspide de les cadenes tròfiques, té un paper crucial per mantenir la funcionalitat i la diversitat dels ecosistemes on habita. A més, junt amb altres espècies ibèriques emblemàtiques, com el llop, el linx o la cabra muntesa, l'Os Pardo cantàbric és un emblemàtic representant de la superfauna que ha arribat fins als nostres dies.

“l’Ós bru al Pirineu” 

Ós bru del Pirineu

De la mà de David Bové, pagès, amant de la natura i col·laborador de La Càtedra d'Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida, des d’on s'impulsa  el projecte educatiu a les escoles, inclòs  dins  el projecte Piroslife. Proposta, arrelada a les valls pirinenques que s'estructura en quatre grans àmbits destinats a l'ensenyament-aprenentatge d'una selecció de conceptes, procediments i valors per fomentar la transició cap a una societat més coneixedora de la riquesa del patrimoni natural i social del Pirineu: l'os bru, l'hàbitat pirinenc, l'espai compartit, la cultura i el patrimoni.

En acabar farem un tastet especial de cloenda amb productes del Celler Ronadelles – Cap de Ruc, acompanyats amb una mica d'entreteniments freds.

Hi haurà habilitada la guardiola destinada a La Marató 2021: Salut mental. Per tothom que vulgui fer una aportació.

Aquesta xerrada és gratuïta i oberta a tothom, tot i les noves restriccions que fan més flexibles els aforaments, us demanem que realitzareu la vostra inscripció dins els terminis establers per tal de respectar els protocols sanitaris i tenir una previsió fiable de l'assistència.

Formalitzeu la vostra inscripció abans de les 14.00h del divendres 12 de novembre AQUÍ

Salut i muntanyes! Força caminades! 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *