Seleccionar página

Centpeus! El diumenge 9 de maig visitarem la Serra de Llaberia (Pratdip), per fer un tomb pel Recingle de Colldejou!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és DiptaPNG.png

Visitarem les covetes de Cal Vaqué, La foradada, La Miranda, El radar meteorològic, el punt on es va estavellar un avió l’any 1939, baixarem per la Canal del Roc, el camí del Recingle (recentment recuperat per la bona feina dels amics de la muntanya de Pratdip ), passarem per la Punta de Fornells, amb un estrany conjunt de pedres, el Clivell o avenc del frare, la font del Sauc i de camí al Collet dels Colivassos trobaren les Saleres i el Tossal de l’Espinal…

Finalitzarem la ruta amb un bon dinar amb els amics del Bar La Piscina de Pratdip! (opcional)

El divendres 4 d’agost del 1939, un dia de boira, quan el junker «Hans Wende», provablement correu, i que segons Aviation Safety Network (https://aviation-safety.net/database/record.php?id=19390804-0&lang=es) venia de Tolouse i anava a Casablanca, volava molt baix, un fet que fa pensar que s’acabava d’enlairar de Reus, i tant baix volava que la seva ala dreta va topar amb el sortint rocallós de la canal i es desprengué caient canal avall, tot seguit l’avió es va precipitar tràgicament en aquest replà i s’incendià, segons diuen testimonis com l’Enric Rofes – infant en aquell moment-, que visità el lloc, l’aparell havia fet una volta de campana i es va fragmentar en tres trossos, altres ho desmenteixen.

La serra de Llaberia és un autèntic paradís pels amants de l’excursionisme. Actualment la serra de Llaberia s’ha convertit en un punt de visita obligat pel món excursionista gràcies a l’espectacularitat dels seus paisatges i l’existència d’una abundant xarxa de camins i corriols que permeten descobrir-la lentament i assaborir el paisatge en conjunt. Molts dels camins han estat objecte de recuperació i altres han estat arranjats per a facilitar-hi el pas. Al mateix temps, existeixen nombrosos itineraris senyalitzats que permeten endinsar-se a la serra sota diferents temàtiques argumentals.

Caracteritzada pel seu relleu accidentat, amb barrancs encaixats i cingleres de vertigen, i un paisatge eminentment natural i mediterrani, la Serra de Llaberia constitueix un conjunt orogràfic complex, format per la pròpia Serra de Llaberia, la Serra de Montalt i la Mola de Colldejou, d’enorme bellesa i singularitat.

La seva situació i el seu relleu abrupte l’han convertit en un indret sovint poc freqüentat i remot i, per tant, genuí i poc alterat. Els seus petits pobles de muntanya agrària mediterrània mantenen la seva estructura tradicional i autenticitat.

Els seus principals cims, el Mont-redon (864m), la Miranda (917m) i la Mola de Colldejou (921m) constitueixen l’skyline de referència del sud del Camp de Tarragona, i des d’ells es pot gaudir d’àmplies panoràmiques, amb molt bona visibilitat sobre el mar o sobre les planes i serres del voltant.

A més, les seves grans balmes, coves, avencs i ponts naturals configuren paisatges sovint desconeguts però sempre espectaculars i que us convidem a descobrir.

Visiteu -> La Serra de LLaberia

Descarregat els mapes de les rutes aquí

Inscripció tancada! Gràcies per acompanyar-nos!

Salut i muntanyes! Força caminades!