156a Centpeuada · 26.11.2023

Valls – Picamoixons – Boscos de Valls – Valls

ESPECIAL 10è ANIVERSARI

El diumenge 26 de novembre, seguirem les petjades dels Centpeus del 2013, amb una sortida ben aprope’tSortirem des de Valls i passarem per la Granja de Doldellopsfins a arribar a Picamoixons. Un cop passat el poble, anirem per la base de la serra de les Guixeres fins a trobar el camí dels Boscos de Valls.

Aquesta setena Centpeuada es va realitzar el dissabte 14 de desembre de 2013. Un passeig matinal per un dia fred i ventós, com cal per un dia de finals de tardor.

El Bosc de Valls és un ampli sector situat al nord-oest del terme municipal de Valls, d’unes mil hectàrees, que ha estat lloc d’estiueig tradicional des de finals del segle XIX. Hi ha un important conjunt de més d’una trentena de cases disperses, moltes d’elles grans mansions de famílies benestants, amb grans jardins i una arquitectura que va evolucionant des del neoclassicisme de mitjan segle XIX fins al noucentisme dels anys vint del segle següent. Sembla que l’origen del nom prové d’un dels propietaris dels inicis, anomenat Bosch. A moltes d’aquestes cases se les coneix com a Boscos.

“Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona”

Aquesta temporada volem retre homenatge merescut, a totes i tots els que van fer possible la iniciativa de la creació d’un grup excursionista a Vallmoll, seguint les primeres caminades, programarem una cada últim cap de setmana de mes.

CARACTERÍSTIQUES DE LA RUTA:

Distància 13,88 km. Dificultat fàcil · Durada 3,45h Aprox. 
Desnivell 256 · Màxima 392 m · Mínima 159 m. · Circular

Horaris: 08.30h Trobada Plaça Major de Vallmoll  
08.40h Sortida cap a Valls i trobada amb Els Centpeus de Valls. Camí de la Granja · Barri de les Comarques
08.45h Inici de la Centpeuada.

Track, i punt d’inici a Valls, d’aquesta Centpeuada AQUÍ

Socis federats, sortida sense cost.
Socis NO federats, 6,5€ (Llicència temporal).
No socis federats, 2€.
No socis NO federats, 8,5€.

ES PREGA MÀXIMA PUNTUALITAT
Cal que porteu esmorzar, aigua i calçat de muntanya.

Molt important: És obligatori dur calçat adequat per la correcta realització de les nostres activitats de muntanya, no participaran les persones que no duguin calçat específic per aquesta activitat (NO Xancletes, sabatilles esportives, sabates de carrer, etc.)

 Inscripcions AQUÍ teniu temps fins al divendres 24 de novembre a les 11.00h!

Salut i muntanyes!