155a Centpeuada · 19.11.2023

Vilaplana – La Mussara

Pujada per campanilles i baixada per Les Tosques

Escapada cap al salt de les tosques de Vilaplan. Hi trobarem una mica de tot: evidentment salts d’aigua i piscines naturals (si uns dies abans ha plogut), un interessant contrast en la vegetació, de camp d’avellaners i oliveres fins a alzines i falgueres.

Antic camí de ferradura que durant segles va ser una de les principals vies de comunicació entre Vilaplana i la Mussara.

El camí que es fa cap al salt que hi ha a les Tosques, és apte per a tothom, fa uns 7km anant i tornant i hi ha alguna zona amb desnivell pronunciat, però compensa un cop s’arriba a la zona més planera i gaudeixes de les vistes espectaculars dels salts.

El barranc de les Tosques de Vilaplana es forma de la unió de quatre barrancs que baixen dels vessants de l’antic terme municipal de la Mussara. En aquesta barreja d’aigües hi destaca la formació de la tosca, que és la precipitació del carbonat càlcic que porta l’aigua.

CARACTERÍSTIQUES DE LA RUTA:

Distància 8,24 km. Dificultat moderada · Durada 3,15h Aprox. 
Desnivell 509 · Màxima 868 m · Mínima 373 m. · Circular

Horaris: 07.45h Trobada Plaça Major de Vallmoll  
08.00h Sortida cap a Vilaplana.
08.30h Inici de la Centpeuada.

Socis federats, sortida sense cost.
Socis NO federats, 6,5€ (Llicència temporal).
No socis federats, 2€.
No socis NO federats, 8,5€.

ES PREGA MÀXIMA PUNTUALITAT
Cal que porteu esmorzar, aigua i calçat de muntanya.

Molt important: És obligatori dur calçat adequat per la correcta realització de les nostres activitats de muntanya, no participaran les persones que no duguin calçat específic per aquesta activitat (NO Xancletes, sabatilles esportives, sabates de carrer, etc.)

 Inscripcions AQUÍ teniu temps fins al divendres 17 de novembre a les 11.00h!

Salut i muntanyes!

“Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona”