· Castellar de N’Hug · Fonts del Llobregat · 

16 i 17.09.2023

147a Centpeuada – Fonts del Llobregat · 16.09.2023

Castellar de n’Hug no pot negar la seva vinculació amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Els prats d’alta muntanya i els boscos guarden gelosos la vida d’isards i cérvols, guineus, fagines, porcs senglars, teixons, i rapinyaires en ple vol. El respecte que el poble ha demostrat al llarg de la seva història per l’arquitectura popular, amb pedra, fusta i teules, ha generat un dels pobles més bonics de Catalunya i passejar pels seus carrers és tot un descobriment.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les activitats imprescindibles que podem gaudir a Castellar de N’Hug son per exemple assistir al Concurs Internacional de Gossos d’Atura, visitar el Museu del Ciment Asland, visitar les esglésies de Sant Vicenç de Rus i Sant Joan de Cornudell, voltar per les rodalies de la masia d’Orriols, beure l’aigua de les fonts del Llobregat,fer un tomb per l’antiga fàbrica de ciment i el xalet del Clot del Moro.

LES FONST DEL LLOBREGAT

Passeig curt i fàcil que des de Castellar de n’Hug ens condueix per un camí ben senyalitzat i en bon estat fins al naixement d’un dels rius més importants de Catalunya, el Llobregat. En aproximadament uns 20min i 1 km de recorregut (anada), fem de baixada el sender empedrat i ple d’escales que ens porta fins al lloc on l’aigua brolla des de dins mateix de la muntanya formant una bonica cascada. Es tracta d’una visita apta per a totes les edats i un clàssic de l’Alt Berguedà.

Amb tota la força de la natura, les fonts on neix el riu brollen directament dels cingles que voregen Castellar de n’Hug i dels cims propers com el Puigllançada i la Tossa d’Alp. L’aigua que surt de la roca calcària és el resultat de les aigües de la pluja i de la neu que durant l’hivern s’han anat acumulant muntanya amunt. El riu Llobregat travessa Catalunya de nord a sud passant per les comarques del Berguedà, el Bages i el Baix Llobregat i desemboca finalment al Mediterrani formant el delta del Llobregat.

· Bagà · Vía Nocolau · 

148a Centpeuada – Vía Nicolau desde Bagà · 17.09.2023

La Via del Nicolau fou construïda a principis del segle XX (1914-1916) per tal de transportar fusta des de Gisclareny fins a Guardiola de Berguedà. El seu promotor fou Tomàs Nicolau i Prieto, propietari de la serradora de Berga, que en va tenir la concessió fins a mitjans dels anys 30. Posteriorment va caure en desús i la infraestructura es va anar deteriorant. L’any 2009 el camí fou restaurat amb finalitats turístiques. Gràcies a aquesta restauració, avui en dia senderistes i ciclistes poden gaudir d’aquest camí que recorre la vall del riu Bastareny i que uneix Sant Joan de l’Avellanet i el monestir de Sant Llorenç prop Bagà a Guardiola de Berguedà. El gran atractiu de la ruta són els diversos túnels i ponts que hi ha, entre els que destaca la passarel·la del Nicolau, un pont penjant de més de 35m de longitud que segur que deixarà bocabadats als més petits de la família.

CARACTERÍSTIQUES DE LA RUTA · FONTS DEL LLOBREGAT:

Distància 6,98 km. Dificultat fàcil · Durada 3,00h Aprox. 
Desnivell 256 · Màxima 1409 m · Mínima 1172 m. · Circular. 

CARACTERÍSTIQUES DE LA RUTA · VÍA NOCOLAU DESDE BAGÀ:

Distància 8,38 km. Dificultat fàcil · Durada 3,00h Aprox. 
Desnivell 248 · Màxima 1022 m · Mínima 781 m. · Circular.

Cal que porteu calçat de muntanya habitual (No bambes), aigua, i  l’esmorzar del dissabte.

 Teniu més informació i inscripció AQUÍ si us plau, teniu temps fins al dilluns 11 de setembre!

IMPORTANT: Els que ja esteu apuntats i confirmats, no fa falta que la torneu a enviar.

Salut i muntanyes!