Activitats ajornades

Seguint les instruccions del departament de Salut del Govern, ajornem totes les activitats de la nostra entitat fins a nou avís.

Cuideu-vos molt i seguiu totes les recomanacions dels canals oficials dels departaments de Salut de la Generalitat de Catalunya per evitar la propagació de COVID-19!

Ens en sortirem! Som un país collonut! 💪💪

Aquí teniu els canals oficials👇
📲 Apunteu-vos al Canal de Salut de la Generalitat on teniu tota la info contrastada i actualitzada sobre la prevenció de mesures pel *coronavirus* —> https://t.me/salutcat

Al general de Gencat —> https://t.me/gencat tota la info de Salut, Mobilitat, drets laborals etcètera.

I el web *http://coronavirus.gencat.cat* és el contenidor d’info amb tot el que cal saber, constantment actualitzat.

77a Caminada – Torrelles de Foix – Pèlags de Foix -Santuari de Foix – Torrelles de foix (Església Sta. Maria de Foix)– 07.03.20

Aquest dissabte 7 de març, visitarem la població de Torrelles de Foix, un municipi de la comarca de l’Alt Penedès. Un poble envoltat sobretot per l’entorn natural, a l’oest hi trobem la riera de Pontons, afluent del riu Foix que passa per la localitat. També hi trobem Les Dous, unes fonts amb 35 dolls envoltats per dues grans cascades i un berenador, val la pena anar-ho a veure. El punt més alt del terme és el Turó dels Quatre Termes, on cada 11 de setembre s’hi renova una senyera.

Santuari de Foix

El Santuari de la Mare de Déu de Foix.- Situat a 660 metres d’altitud, en el lloc enlairat i muntanyós, on, originàriament, hi havia el castell de Foix, datat del segle XI, i d’on sorgí el poble de Torrelles de Foix, en ell s’hi venera des dels seus inicis la Mare de Déu de Foix patrona del Penedès. La seva talla del segle XIII va desaparèixer l’any 1936 i la imatge actual és una còpia.

Edifici d’estil romànic d’una sola nau i amb volta de canó que recentment, va ser restaurada. Al voltant de l’església encara es poden veure antigues ruïnes del castell de Foix, que va ser un estratègic enclavament de l’època Medieval. L’enclavament, que es troba situat a dalt la muntanya, ofereix unes espectaculars vistes, a les dues vessants, amb una panoràmica de la comarca del Penedès.

Santa Maria de Foix, Patrona del Penedès, fou l’antiga església parroquial. Al llarg dels segles ha experimentat moltes modificacions ja que de l’estil primitiu només hi resten la volta de canó i dos arcs torals. L’absis primitiu fou substituït per un de poligonal en els Segles XVI-XVII. La fundació d’aquesta església és molt antiga ja que a l’any 608 fou concedida la primera indulgencia als fidels de la parròquia i fou reedificada l’any 730.

Inscripció tancada!

Salut i força caminades!