12ª CAMINADA (1er ANIVERSARI): VALLMOLL-SANTES CREUS

Ja ha arribat! Portem un any fent caminades per la nostra comarca i les comarques veïnes. Podríem resumir aquest any amb mes de 110 km. caminats, mes de 2500m. de desnivell acumulat, un moviment de mes de 50 persones del poble, una bona quantitat de somriures no comptabilitzats i unes molt altes dosis de satisfaccions. Ens hem mullat, hem patit els rigors del vent, del fred intens i de la calor mes xafogosa. Ens hem meravellat de les vistes de les nostres contrades, hem observat florides espectaculars, hem gaudit de les excel·lents olors mediterrànies i hem viscut moments irrepetibles que només ens els poden fer arribar les caminades en grup. I seguim. No ens cansem de caminar. Perquè caminar es fer salut. Perquè compartir camins es mes que tot això, també es compartir moments, experiències  i paraules. Gràcies a tots per aquest any!

I avui anem a Santes Creus. Pel camí de la Font dels Malats, anirem a buscar el PRC-1, també anomenat “Cami dels Morts” fins Bellavista, on agafarem el GR-172 que ens portarà directament a Santes Creus.

 Es ben d’hora i llueix el sol. Les previsions meteorològiques per avui son que comencen les primeres calors d’aquest estiu que s’apropa. Un bon grupet de valents estem a punt d’iniciar la caminada.

 El pas de sota la carretera del camí de la Font es complicat de passar. Com sempre. S’arreglarà algun dia?

 Encara estem fresquets i els somriures van d’orella a orella.

 Esmorzem a l’ombra del pi de Puigpelat.

 El grupet es posa en marxa. Encara falten uns quants kilòmetres.

Obrint pas. Encara que la primera es la fotògrafa, clar.

 Som una mica mes enllà de la meitat del recorregut. Falten les hores de mes calor, però anem de cara a la teca!

 Els camins fan molt de goig quant els caminants ocupen el seu espai. Una comunió perfecte.

 Parada de reagrupament. Imprescindible fer-les de tant en tant.

 Poc a poc anem arribant-hi tots.

 Sempre hi ha un  moment per la foto de record.

 Els sembrats ja son a punt de segar. El camí inundat i enfangat ens obliga a seguir un senderó al voltant del camp. Espero que el pagès ens perdoni.

 El pas per sota l’autopista es llarg i fosc. El corrent d’aire que hi passa ens refresca una mica. Al sortir, es torna a fer la llum.

 Apropant-se al nostre destí, fem un “alto” a l’ombra del bosc.

En un dels últims revolts del camí, una bonica panoràmica del monestir ens avisa que ja quasi hi som. Tots somniem amb el refresc que ens està esperant!.

 Els últims metres els hem de fer per la carretera, fins trobar el pont que travessa el Gaia.

 I aquestes cares de satisfacció? Entaulats i refrescats, a punt d’omplir el pap amb el dinar que esperem amb candeletes.

Després de dinar, un passejet per pair. El grupet lluint les noves samarretes commemoratives del 1er Aniversari de la colla sota la font de la plaça del monestir.

I fins aquí el reportatge de la sortida. Cinc hores de camí separen Vallmoll de Santes Creus. Quasi 19 km. de camins, alguns trams encimentats i altres de polsosos en els que hem posat moltes passes i moltes paraules tot aprofitant la companyia. Com ha de ser.

Fins la pròxima, Centpeus!

TRACK DE LA 12ª SORTIDA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *