80a Caminada – Ruta del Cister · 2a etapa – AJORNADA!

Centpeus! Aquest diumenge 18 d’Octubre caminarem la segona etapa de la Ruta del Cister, entre Figuerola del Camp i Montblanc!

Sortint de Figuerola del Camp, passant per la font de les Escanals, pujant la serra de Miramar, coll de la Planota del Faló, Prenafeta i arribant a Montblanc, final d’aquesta etapa. Una ruta lineal d’aproximadament 13 quilòmetres, tot i que la dificultat és moderada, és una ruta recomanada per tothom!

Punt de trobada: Plaça de l’Ajuntament de Vallmoll
Hora sortida: 07.15h
Hora inici de la caminada des de Figuerola del Camp: 08.15
Hora final de la caminada: 12.30 aprox.

Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges

El GR175, La Ruta del Cister segueix el traçat del GR175 i està integrat dins l’extensa xarxa de senders abalisats d’Europa i és l’únic sender que enllaça els tres monestirs més emblemàtics d’aquest ordre a la Catalunya Nova: Santes Creus, Poblet i  Vallbona, situats a les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell, respectivament.

El traçat és circular amb un total de 105 quilòmetres i 108 quilòmetres per als ciclistes. Compta amb 4 variants en els llocs més complicats per al trànsit dels ciclistes. Està totalment senyalitzat en ambdós sentits de la marxa amb les característiques marques blanca i vermella de GR (sender de Gran Recorregut), amb pals direccionals ben identificats que, a més a més, incorporen informació del lloc, de l’alçada i la connexió amb d’altres senders GR i PR de la xarxa. També compta amb les infraestructures necessàries: passeres, baranes, escales, etc. per fer més còmoda i segura la caminada.

Aquesta ruta és apta per a qualsevol practicant acostumat a fer senderisme, ja que no comporta cap més dificultat que la distància a recórrer i uns desnivells moderats. Es pot plantejar fer-la amb més o menys etapes, tenint en compte els dies de què es disposen, els objectius i la preparació física.

Monestir de Poblet

I és que el GR175, La Ruta del Cister és molt més que un sender: és el vincle d’unió entre els tres monestirs del Cister més rellevants de Catalunya, el fil conductor per la història dels seus pobles, l’aproximació a unes terres modelades per l’home en alguns indrets i a una natura salvatge entre d’altres, el tast d’una gastronomia autèntica arrelada a la terra i el contacte amb la gent que hi viu i que estima aquests paisatges. És tot allò que cadascú estigui disposat a trobar-hi. És el GR175, La Ruta del Cister!

IMPORTANT ! Per tal de facilitar amb antelació la reserva de les llicències temporals a la FEEC, cal que les persones que la demanin facin l’ingrés del total de la mateixa abans del divendres 16 d’octubre al compte de l’entitat.

Les llicències que no estiguin degudament abonades abans de la data esmentada, no es beneficiaran de la cobertura necessària per realitzar l’activitat.

L’entitat es reservarà el dret d’acceptar la inscripció mancada de la cobertura, prèvia declaració responsable de la persona o persones interessades.

Cal que realitzau l’ingrés al compte ES39 2100 0431 7301 0110 0255 indicant nom i cognoms (envieu el comprovant a: info@elscentpeusvallmoll.cat)

Per tal de garantir la seguretat de tots els participants i complir amb les mesures de seguretat per la COVID-19, la participació està limitada a 6 persones per grup, si les inscripcions sobrepassen aquesta quantitat, l’organització és reserva la possibilitat de crear més d’un grup.

Us comuniquem que la caminada programada per aquest diumenge queda ajornada per tal de complir amb les noves mesures decretades pel Govern de la Generalitat per aturar l’increment de casos de COVID-19 a Catalunya.

Aquestes noves mesures es començaran a aplicar a partir d’aquest pròxim cap de setmana.

Entre tots ho aconseguirem! Tornarem més forts! ✊🏻 ⚡⚡ 💥💥🦠💥💥⚡⚡

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *