74a Caminada – Tomb per la Cabrafiga · Pratdip 12.01.20

Centpeus després de l’aturada per festes, tornem a trepitjar muntanya!

El diumenge 12 de gener tornem a les caminades visitant les muntanyes de Pratdip!

El nostre amic i soci Pere Iglesias ens farà d’amfitrió a Pratdip, ens ha preparat un bonic recorregut amb belles vistes tant sobre la Mediterrània com sobre la serra de Llaberia.

Certament aquest “tomb” fa una “insòlita” pujada al Puig de la Cabrafiga per vessant nort-est, tot aprofitant tarteres i canals (Canals dels Dips) que, personalment, recorden la meva primera ascensió en el 1977, quan molt abans que hi vingués de metge i amb els camins mig oblidats com estàvem…, vam anar camp a través, amb la força a les cames i la il·lusió de pujar-hi venint de Colldejou.

Posteriorment en el 1996 i amb el “Grup Cultural Pratdip” vam obrir aquest sender.

El descens el fem pel camí “normal”, recuperat també amb el “Grup Cultural Pratdip” en el 1994.

Sortida des del poliesportiu de Pratdip. Recorregut: des d’aquí anem a buscar la carretera local de Colldejou, passant per l’obaga del bosc i deixat enrere el coll de la Llena, agafarem una pista a la dreta. A partir d’ara ja mai hem de deixar les marques blaves.

Dificultat moderada donat que tant la pujada com la baixada tenen un desnivell pronunciat. També hem d’esmentar algun pas en roca nua i algun una mica aeri, però curt i això si, sempre haurem d’anar amb cura per no relliscar!

La jornada l’acabarem assaborint un arròs tots plegats al municipi de Pratdip!

Inscripció tancada!

Bon any i força caminades, Centpeus!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *