65a Caminada – Castellet – Castell – Parc i Pantà del Foix – Cal Balaguer – Font d’Horta – Castellet 10.02.19

Centpeus! Per el proper diumenge 10 de febrer, proposem la Ruta “Tomb pel Foix des de Castellet”!

Castellet – Castell – Parc i Pantà del Foix – Cal Balaguer – Font d’Horta

Ruta turística per el Parc Natural del Foix, visitarem la petita població medieval de Castellet i els voltants del Pantà de Foix. Un paratge tranquil amb bones vistes per a desconnectar i respirar una mica d’aire net.

El Castell, en molt bon estat de conservació, és actualment la seu social d’Abertis i la seva fundació. Va ser construït l’any 977 en defensa de la Marca Hispànica, una frontera que delimitava l’expansió musulmana, l’Ándalus dels Comtats Cristians i que s’estenia des de les costes del Garraf fins Astúries. Al principi no era més que una petita casa amb una torre de vigilància (torre del homenatge), envoltat d’una muralla de protecció, on es guardava armament i queviures pels soldats que lluitaven per la reconquesta del terreny ocupat.

Una mica més amunt del castell, trobem l’església de Sant Pere de Castellet amb un mirador natural del pantà, el poble de Castellet i l’entorn. D’estil romànic va ser construïda al segle XII.

Després una visita a la presa del Pantà del Foix. Pot creuar-se a peu. A l’altre extrem de la presa hi ha una sendera per a passejar que voreja el pantà. Va ser inaugurat l’any 1936 amb la finalitat de transformar en rec els camps de vinya que va patir el greu atac de la fil·loxera. La seva aigua prové del curt riu Foix que neix a la Serra de la Llacuna, 41 Km més amunt.

Recordeu que per gaudir tranquil·lament de les caminades de la nova temporada, heu de formalitzar la vostra llicencia federativa juntament amb la quota de soci 2019! Teniu tota la informació aquí

Inscripció tancada!

Salut i força caminades!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *